Velkommen hjem!

Ensjø – en bydel som har forvandlet seg fra en døsig bilby for spesielt interesserte, til en moderne bydel for mennesker i alle aldere. Lyden av bilmotorer er byttet ut med skritt fra travle beboere og latter fra lekeplassen. Bilbutikkene er erstattet med kafeer og restauranter. Til og med fargene er nye. Ensjø har gått fra å være en grå til en grønn flekk på bykartet. Her bor du i gangavstand til alt du behøver i hverdagen, og i umiddelbar nærhet til sentrum.

Stedet du bor blir en del av deg. Trives man hjemme, får man gjerne bedre livskvalitet og ny energi.

Å endelig kunne vise frem de flotte leilighetene i vårt nye boligprosjekt Ensjøparken, er spennende. Området Ensjø og Ensjøparken byr på god livskvalitet både for nyinnflyttede, og for deg som
kanskje allerede bor her, men har fått nye behov.

Ensjøparken er et samarbeid mellom Profier og Kolberg Gruppen. Prosjektet består av totalt 203 selveierleiligheter fordelt på fire boligblokker.  2-, 3- og 4-roms selveierleiligheter fra 30-112 kvm, med gjennomgående gode kvaliteter og store private balkonger.

Ensjøparken har en god beliggenhet på Ensjø, hvor man bor sentralt og samtidig har leiligheter som ligger tilbaketrukket og stille til.

Vi ønsker deg og dine nærmeste velkommen hjem!

Helt ny leilighet
– den følelsen!

Å flytte inn i en ny leilighet der ingen har vært før deg, er en helt spesiell følelse. Det er rent og friskt overalt, og du behøver ikke engste deg for ubehagelige overraskelser – alt er nytt og helt i tråd med forskrifter og regler. Du blir første til å bruke dusjen, og den første til å lage riper i parketten.

Kjøp av ny leilighet er en god investering. Den økonomiske investeringen ivaretas med gode materialvalg og enkelt vedlikehold. I tillegg bidrar gode, moderne løsninger som vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon ikke bare til en mer økonomisk lønnsom hverdag, men er også et bidrag til helse og trivsel.

Du kan allerede nå gå på virtuelle visning i alle enhetene, og gjøre deg kjent med de ulike planløsningene, se på innredning og materialer. Den avanserte boligvelgeren vår er lagt så tett opptil virkeligheten som mulig for å gi deg best mulig informasjon og forutsetning for å finne leiligheten som passer deg. Gå inn på www.ensjoparken.no å sjekk ut de gode planløsningene og kvalitetene du kan forvente i ditt nye hjem!

Gjennomtenkte og gode materialvalg

Utstrakt bruk av tegl, tre, glass og metall gir byggene et lunt og representativt preg. Leilighetene får store private balkonger hvor du kan etablere din egen grønne oase. Byggene får felles takterrasser med benker og beplanting, til glede for beboere og gjester. Hyggelige parkområder vil på sikt omkranse Ensjøparken og grøntområdene mellom bygningene vil danne naturlige samlingspunkt, nøye utarbeidet av landskapsarkitekt.

Fasade, oppganger og innvendige fellesarealer er påkostede og innbydende. Porttelefoner vil ha mulighet for kamera slik at du ser hvem som ringer på. Bilen står trygt i garasjekjeller under byggene med heis opp til alle etasjeplan.

Inngangspartier og fellesarealer får et gjennomtenkt og repre- sentativt preg. Farger, materialvalg og detaljer er valgt i samarbeid med en av landets fremst interiørarkitekter, Trond Ramsøskar.

Hjem, kjære hjem

Spark av deg skoene, senk skuldrene og pust ut – du er hjemme. Hjemmet ditt skal være en frisone, og vi har gjort vårt aller beste for at du og dine skal trives.

Gode planløsninger gir god flyt. Derfor er leilighetene – uansett type eller størrelse – arealeffektive og praktiske. Det er en tanke bak hvert rom, hver flis, farger og lyspunkt slik at funksjonalitet og harmoni skal smelte best mulig sammen i en travel hverdag. Ettersom et privat uteområde står høyt på ønskelisten hos de fleste, har vi valgt å være generøse med størrelsen på balkonger, og over gjennomsnittet av hva som tilbys i nybygg.

Hverdagsluksus er et stikkord for leilighetene i Ensjøparken. Leilighetene får en gjennom-gående høy standard. Vi har lagt stor vekt på materialvalg, det vi anser som viktige fasiliteter for helse og trivsel. Innredningsstilen er moderne og stram i klassisk, skandinavisk stil.

Kvalitet er viktig for oss, og det synes på materialvalget. Balansert ventilasjon og vannbåren gulvvarme bidrar til et bedre inneklima. Valget av vannbåren gulvvarme gir økt komfort, og ikke minst unngår man skjemmende radiatorer.

Flere av leilighetene får gasspeis, som er en lun, sikker og brukervennlig varmekilde. Du kan velge mellom flere typer peisomramming. Leiligheter med gasspeis vil ha mulighet for eget uttak til gassgrill på balkongen mot et tillegg i pris.

Norsk kvalitetskjøkken fra Sigdal leveres komplett med integrerte hvitevarer uten tillegg i pris. Velg mellom flere forskjellige Palett farger på kjøkkenfrontene.

Stue, kjøkken, hall og soverom får lekker og slitesterk en-stavs eikeparkett. Gulvet binder rommene sammen og øker romfølelsen.

På bad og i entré/hall, leveres himling med downlights.

Kjøkkenet – husets hjerte

Et kjøkken har mange viktige funksjoner utover å oppbevare, lage og spise mat. Det er her familien samles, barna gjør lekser, minstemann perler og verdensproblemer løses over en kaffekopp med gode venner.

Derfor synes vi at kjøkkenet fortjener det beste. Til Ensjøparken har vi valgt solid kvalitet fra Sigdal, med integrerte hvitevarer fra Siemens. Innredningen er moderne – ren og stram med slette fronter og innfreste grep. Den sorte benkeplaten står i nydelig kontrast til de valgte kjøkkenfargene.

Innredningen er lik for alle leiligheter, men du kan velge mellom to ulike stilpakker som gir ulik farge på kjøkkenfrontene og vegger, og ulik utførelse på vask og armatur.

I de to stilpakkene kan du velge mellom Horisont kjøkken i fargen Korn, som er en lys og delikat beigefarge, eller du kan velge fargen Mose, som er en lun og delikat grønnfarge.

Hvitevarepakke fra Siemens inneholder; stekeovn, induksjon koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap, ferdig montert og tilpasset kjøkkenet ditt.

Stilpakke Urban

Velg mellom stilpakkene Nordisk eller Urban uten tillegg i pris. Nordisk stil leveres med Horisont kjøkken i farge Korn og Urban i farge Mose. Integrerte hvitevarer fra Siemens. Veggfarger, fliser og baderomselementer er tilpasset stilpakkene.

Stilpakke 1, Urban leveres med Sigdal Horisont kjøkken i fargen Mose, en lun og delikat grønnfarge, med sort laminat benkeplate med svevekant. Detaljer som armatur og vask leveres i sort utførelse.

Baderom leveres med mørke grå fliser på vegg og gulv. Armatur, betjeningsplate til WC og detaljer på dusjdører leveres i sort.

Veggfarge i stue, kjøkken, gang og wc-rom males i fargen Mørk Strandsand. Veggfarger på soverom og bod males i fargen Silke.

Stilpakke Nordisk

Stilpakke 2, Nordisk leveres med Sigdal Horisont kjøkken i fargen Korn. Dette er en lys og delikat beigefarge. Benkeplate leveres i sort laminat med svevekant. Armatur og nedfelt vask leveres i krom til denne stilpakken.

Baderom leveres med beige fliser på vegg og gulv. Armatur, betjeningsplate til WC og detaljer på dusjdører leveres i krom utførelse.

Vegger i øvrige rom males i fargen Tidløs.

Ønsker du noe annet enn det som tilbys i stilpakkene, kan dette gjøres som tilvalg. Andre valg kan gi priskonsekvenser.

Arkitekten om Ensjøparken

Nysgjerrig på hva som foregår i arkitektens hode? Vi har spurt Hans Bernhard Biserød – sivilarkitekt og ansvarlig, utførende arkitekt for Ensjøparken.

Hvor starter man når man skal planlegge et boligprosjekt?
Det er viktig å kartlegge hvordan prosjektet skal forholde seg til omkringliggende, offentlige arealer. Det betyr å sette seg godt inn i de vedtatte planene for området samt igangsette prosesser med kommunen.

Vi jobber alltid tett med byggherre når vi utvikler prosjekter. Målet er å optimaliserte leilighetene så godt som mulig, og sikre at flest mulig får gode sol- og utsiktsforhold, best mulige planløsninger og romhøyder.

Hva er det mest spennende med utviklingen av Ensjøparken?
Ensjøs forvandling fra industri- og næringsområde til boligområde, er veldig spennende. Å skulle gi en hel bydel en helt ny hensikt gir mange muligheter og kvaliteter man ikke finner andre steder. Det er utfordrende og givende å være en del av en overordnet plan, fra en godt planlagt bebyggelse til opparbeidelse av utearealer og parker som legger grunnlag for god livskvalitet for de som flytter hit.

Spesielt motiverende for oss, er det å få jobbe med akkurat vårt område/felt. Ensjøparken ligger noe mer tilbaketrukket fra de overordnede veiene i området, ved de to største park- dragene – en beliggenhet som gir veldig gode forutsetninger for sol- og utsiktsforhold.

Hvilke føringer har blitt gitt?
Det er klare føringer i offentlige planer om hvordan tomter skal utvikles. All parkering skal legges i underliggende kjeller. Det er strenge føringer på høyder, overvannshåndtering, og størrelse på felles utearealer. Oslo kommune har også satt høye krav til materialbruk og uttrykk på bygget slik at det sikrer målene som er satt for området.

Det grønne skiftet legger også føringer for eksempelvis sykkelparkering. Det er et uttrykt ønske å legge til rette for å la bilen stå. Den sentrumsnære beliggenheten gjør sykkelen til et perfekt transportmiddel, og både sykkel-parkering med overbygg og vaskeplasser har vært en essensiell del av prosjekteringen.

Hvor særegen, eller ikke, kan man tillate bygget å være?
Det er et ønske å tilpasse seg nærliggende bebyggelse, men likevel tilføre noe eget. Ensjøparkens hovedmateriale er tegl og vil oppleves som spesiell og skille seg ut blant omkring- liggende boligbygg som har pussede, ensfargede fasader. Vi har videre også hatt fokus på at anlegget skal ha en kvalitativ opplevelse, både sommer som vinter når det er mindre dagslys, snø og gråvær.

Hvilke miljøhensyn tas det i materialvalget?
Det er generelt strenge krav til hva man kan benytte av bygningsmaterialer i et moderne boligprosjekt. Det er fokus på materialer som gir fra seg lite CO2-utslipp både i produksjon og transport. Likeledes har det vært et mål å koble ny materialbruk med bruk av tegl mot de hallene som stod på eiendommen.

Miljø & bærekraft
Ensjøparken leveres med miljøvennlige løsninger så langt det lar seg gjøre. Sivilarkitekt og miljø-ansvarlig Rolf Hagen fra miljørådgivnings- selskapet Context, utarbeider miljøprogram og kartlegger miljøtiltak for prosjektet. Hagen følger prosessen helt frem til prosjektet er ferdigstilt.

Hans Bernhard Biserød
Sivilarkitekt

Interiørarkitekten om Ensjøparken

Ensjøparken har et urbant preg, bygget rundt kontraster. Innsiden av bygningene speiler fasadeuttrykket, omgivelsene rundt og menneskene som skal bo og ferdes i området.

Monn har designet inngangspartier, trapperom og korridorer. Vi ønsket å gi hver inngang sin egen atmosfære. Derfor utviklet vi tre forskjellige konsepter med materialer, møbler, fargepalett og belysning. Designelementene er identiske, men palettene er ulike.

Designet er lekent og industrielt. Metall er brukt gjennomgående, blant annet i himlingen, og grønne vekster er en flott kontrast som myker opp uttrykket. Gulvflisene ligner på terrazzo og gir et særpreg som få andre boligbygg har – det samme gjør den fargerike og tydelige markeringen av inngangene til leilighetene: Overdimensjonert skilting og tredimensjonale vegger med mulighet for plantekasser på toppen, er et overraskende og spennende blikkfang.

Sammen med MAKE Arkitekter har vi sørget for en rød tråd fra fasadematerialene til det innvendige uttrykket.

Trond Ramsøskar – interiørarkitekt MNIL og grunnlegger, kreativ- og daglig leder i MONN

Trond Ramsøskar
Interiørarkitekt MNIL og partner i MONN

Ensjøparken på historisk grunn

Ensjøparken bygges på historisk grunn. Én som har historien godt under huden er Jan B. Kolberg. Både han og tidligere generasjoner er en stor del av Ensjøs historie generelt, og tomtenes historie spesielt. Her etablerte Kolberg & Caspary seg som Norges første bilimportør, hvor Bilbyen ble født.

Det startet med byggingen av fem stålverkshaller i 1916. Meningen var å kunne tilby stål både i Norge og utenfor Norges grenser. Det var krig, og behovet for stål var stort. Planen var å fullføre byggingen i løpet av to år, men før hallene rakk å bli ferdige tok krigen slutt. Med krigens slutt sank også behovet og etterspørselen for stål dramatisk. Økonomiske nedgangstider gjorde det vanskelig å ferdigstille byggene, og i 1920 ble anlegget – som bare delvis stod ferdig – slått konkurs.

Realbanken overtok konkursboet, og de fem hallene med en grunnflate på til sammen cirka 11 000 m2, ble etterhvert lagt ut for salg. I 1938 kjøpte Kolberg & Caspary tre av hallene. Hallene ble delvis brukt som lager og verksted. Bilene ble levert som byggesett, og ferdigmonterert for salg.

I 1940 ble hallene konfiskert av tyskerne som brukte dem aktivt som lagerplass, helt frem til krigens slutt. I mellomtiden bygde også tyskerne to brakkebygg. Disse står der den dag i dag, men vil etterhvert bli revet i takt med boligbyggingen og etableringen av Ensjøparken.

Etter krigen flyttet Kolberg & Caspary på nytt inn i de gamle stålverkshallene som ble oppgradert med bil- og lakkeringsverksted, vaskehall og delelager. I 1967 overtok tredje generasjon Kolberg – med brødrene Tom og Jan i spissen. De etablerte Kolberg Motors AS og fikk importen for Mazda i Norge. Senere importerte de også Hyundai. Virksomheten krevde både de tre gamle stålhallene, men også kontorbrakkene som fortsatt står på eiendommen.

Jan Kolberg anslår at de gjennom årenes løp – frem til Kolberg Motors AS avsluttet salget av biler i 2005 – har solgt omkring 350 000 japanske og koreanske biler. Siden har hallene blitt utleid til bilrelatert virksomhet frem til prosjekteringen av området startet.

Planleggingen av Ensjøbyen – og samarbeidet mellom grunneiere og Oslo kommune – ble påbegynt allerede for 15 år siden. Byen hadde et stort behov for flere boliger, men et taktskifte til en grønnere by sto også høyt på prioriteringslisten. Ensjø passet kommunens planer perfekt. Tomten ville kunne dekke en stor del av boligbehovet, men like viktig var beliggenheten. Som et av byens knutepunkter ville kollektivtilbudet bli så godt at folk kunne la bilen stå.

Snart vil den gamle bilbyen bli til flere enn 7000 nye hjem, og en ny fase av Ensjøs historie begynner.

Ensjøbyen blir stadig grønnere

Ensjø tilhører bydel Gamle Oslo, og ligger i kort avstand til sentrum. En betingelse for utviklingen av Ensjøbyen var å skape en miljøvennlig bydel. I tillegg til naturverdien i seg selv, er grønne lunger, parker og beplantning viktig for å skape gode bo- og oppvekst-miljøer, men også for helse og livskvalitet.

Grønne arealer er høyt prioritert, og i takt med utbyggingen, kommer det grønne til syne. Av de fem planlagte parkene er Tiedemansparken størst med sine 21 mål. Her legges det tilrette for ulike aktiviteter, sitteplasser og belysning. Den historiske Hovinbekken har blitt gjenåpnet, og renner igjen gjennom store deler av Ensjø, blant annet i åpent bekkeløp gjennom Tiedemansparken. Det vil også komme to parkdrag som nærmeste nabo til Ensjøparken, Vestre Parkdrag og Petersborgaksen. Disse parkene er under planlegging, og vil bli opparbeidet av Oslo Kommune på et senere tidspunkt.

Mellom grønne arealer og parker, snor det seg sykkelstier og gangveier med sitteplasser. Fra Valle Hovin til Kampen kommer en sammenhengende, grønn tursti.

Et sjeldent godt kollektivtilbud bidrar også til at dette er en bydel som puster i takt med tiden.

Nærhet til det du trenger

Skal du trives i hjemmet ditt, skal du også trives i nabolaget. Ensjøbyen er en moderne bydel som tilbyr alt du trenger i hverdagen, men også på fritiden. Du er ti minutter unna Jernbanetorget/Oslo S med t-banen, og kun 30 minutter hvis du spaserer.

Servicetilbud
Ensjø Torg ved T-banen utvikles til å bli hjertet i Ensjøbyen. Her finnes det viktigste du har behov for i hverdagen: ulike dagligvarebutikker, bakeri, apotek og blomsterbutikk. Ensjø Torg utvikles som et signalbygg for handel, service og tjenestetilbud. På gateplan legges det til rette for kaffebarer, restauranter og butikker. Kulturtilbud som kino, konsertarenaer og gallerier er også under planlegging.

Transport
Ensjø har et av Oslos beste kollektivtilbud med t-bane og buss. Fra Ensjø er det kort og enkel vei til sentrum, knutepunkt som Oslo S med tog i alle retninger over hele landet, flybussen og flytoget.

T-bane
Den splitter nye t-banestasjonen får – bokstavelig talt – hverdagen til å gå på skinner. Fire av rutenettets fem linjer går gjennom Ensjø (linje 1, 2, 3 og 4). Linje 5 er én holdeplass unna.

Buss
Det går busser med hyppig avgang direkte til Fornebu og Aker Brygge. Flybussens linje FB2 har holdeplass ved Ensjø t-banestasjon.

Fritid og aktiviteter
Fra Ensjø går det sykkelstier helt inn i Østmarka, og det er kort vei til skiløyper i Lillomarka som henger sammen med Nordmarka. Om sommeren går det både buss og bane til Aker Brygge og båtene ut til øyene i Oslofjorden.

Valle Hovin idrettspark drives av Vålerenga fotball og har fem spilleflater, petanquebane og idretsslekepark. Ved siden av ligger en stor og flott kunstisbane. Ishockey-arenaen Jordal Amfi har Jordal idrettspark som nærmeste nabo med et aktivt miljø innen fotball og mange ulike hallsporter, rulle-skøyter og skateboard. Riksanlegget for tennis ligger på Hasle, og er åpent for private, tennisentusiaster. Flere skoler i området vil få flerbrukshaller med et godt tilbud til barn og unge.
På Ensjø Torg kan du gjøre unna lørdagshandelen eller ta en tur på kafe og snart også kino og teater.

Skoler og barnehager
Det ligger både skoler og barnehager i nær tilknytning – eller gangavstand – til Ensjøbyen og Ensjøparken. Behovet for videre utbygging vurderes fortløpende av kommunen i takt med veksten av området.

Nabolagsprofil

Skal du trives i hjemmet ditt, skal du også trives i nabolaget. Ensjøbyen er en moderne bydel som tilbyr alt du trenger i hverdagen, men også på fritiden. Du er ti minutter unna Jernbanetorget/Oslo S med t-banen, og kun 30 minutter hvis du spaserer.

Servicetilbud
Ensjø Torg ved T-banen utvikles til å bli hjertet i Ensjøbyen. Her finnes det viktigste du har behov for i hverdagen: ulike dagligvarebutikker, bakeri, apotek og blomsterbutikk. Ensjø Torg utvikles som et signalbygg for handel, service og tjenestetilbud. På gateplan legges det til rette for kaffebarer, restauranter og butikker. Kulturtilbud som kino, konsertarenaer og gallerier er også under planlegging.

Transport
Ensjø har et av Oslos beste kollektivtilbud med t-bane og buss. Fra Ensjø er det kort og enkel vei til sentrum, knutepunkt som Oslo S med tog i alle retninger over hele landet, flybussen og flytoget

T-bane
Den splitter nye t-banestasjonen får – bokstavelig talt – hverdagen til å gå på skinner. Fire av rutenettets fem linjer går gjennom Ensjø (linje 1, 2, 3 og 4). Linje 5 er én holdeplass unna. På ti minutter og tre stopp er du på Jernbanetorget og Oslo S.

Buss
Det går busser med hyppig avgang direkte til Fornebu og Aker Brygge. Flybussens linje FB2 har holdeplass ved Ensjø t-banestasjon. Foretrekker du flytoget, eller skal du reise med tog, er Oslo S tre t-banestopp unna.

Fritid og aktiviteter
Fra Ensjø går det sykkelstier helt inn i Østmarka, og det er kort vei til skiløyper i Lillomarka som henger sammen med Nordmarka. Om sommeren går det både buss og bane til Aker Brygge og båtene ut til øyene i Oslofjorden.

Valle Hovin idrettspark drives av Vålerenga fotball og har fem spilleflater, petanquebane og idretsslekepark. Ved siden av ligger en stor og flott kunstisbane. Ishockey-arenaen Jordal Amfi har Jordal idrettspark som nærmeste nabo med et aktivt miljø innen fotball og mange ulike hallsporter, rulleskøyter og skateboard. Riksanlegget for tennis ligger på Hasle, og er åpent for private, tennisentusiaster. Flere skoler i området vil få flerbrukshaller med et godt tilbud til barn og unge.

På Ensjø Torg kan du gjøre unna lørdagsshandelen eller ta en tur på kafe (og snart også kino og teater). Oslo sentrum er kort vei unna med alt en hovedstad kan by på av utesteder, kafeer, restauranter, shopping og kulturelle opplevelser.

Skoler og barnehager
Det ligger både skoler og barnehager i nær tilknytning – eller gangavstand – til Ensjøbyen og Ensjøparken. Behovet for videre utbygging vurderes fortløpende av kommunen i takt med veksten av området. Dagens skole- og barnehagesituasjon ser slik ut:

Sikkerhet for gjennomføring

Når man kjøper en ny leilighet under oppføring, er det viktig at kjøperen føler seg trygg på at leiligheten blir slik som planlagt, og at man har tillit til utbyggers gjennomføringsevne.

Bak prosjektet Ensjøparken står Profier og Kolberg Gruppen, to anerkjente aktører i eiendomsmarkedet.

Kolberg Gruppen ble etablert etter at salg av biler ble avsluttet i 2005. Siden da har de drevet med utleie av sine eiendommer på Ensjø til bilrelaterte virksomheter, frem til prosjekteringen av Ensjøbyen startet for 15 år siden. Nå vil Kolberg Gruppen i samarbeide med Profier utvikle Ensjøparken, som ligger på deres eiendom i Gladengveien 8.

Profier er et landsdekkende eiendomsutviklingsselskap som ble stiftet i 1994, og har i løpet av selskapets historie realisert mer enn 8.000 boliger og over 600.000 m2 handel /næring. Boligprosjekter utviklet av Profier kjennetegnes av høy fokus på kundeorientering, gjennomtenkte planløsninger og høy boligstandard.

Selskapene har en sunn økonomi og solide eiere.